2011. december 18., vasárnap

Rebarbara mag - Jelenlegi ára: 249 Ft


A magokat már február végén, március elején vethetjük védett helyen pohárba vagy cserépbe majd a kifejlett palántákat április végén, május elején ültessük ki a szabadba.
Az így elültetett palánták legtöbbször csak a harmadik évben érik el azt az íz hatást, amit a konyhában is élvezhetünk. Ültetésnél a palánták között hagyjunk legalább 1-1, 5 méteres sor és tőtávolságot, hiszen hatalmas mérete miatt elnyomnák egymást a növények.
Nyáron rendszeres gyomláljuk és kapáljuk a talajt a növény körül, sőt ha kitörjük a virágszárakat még finomabb és ízletesebb levélnyelet szedhetünk a növényről. Az első évben érdemes hagyni, megerősödni a tövet, így csak a második vagy a harmadik évtől szedhetjük a leveleket. A levélnyelet nem késsel, hanem kézzel érdemes kitörni egészen a tő legalján.
Egy szedéskor három-négy levélnyélnél többet ne szedjünk egyszerre, mert akkor nagyon meggyengítjük a tövet. Mindig az alsó leveleket szedjük, szedésre a legjobb a hajnali vagy kora reggeli órák. Hetente maximum kétszer szedjünk levelet, a 20 cm körüli levélnyél a legízletesebb.
Vásárlás esetén részletes útmutatót küldök a tudnivalókról. Átvétel kizárólag postai úton! Az ár 20 db magra vonatkozik!  



Jelenlegi ára: 249 Ft

Az aukció vége: 2011-12-05 23:29
. Rebarbara mag - Jelenlegi ára: 249 Ft